7-Zip


7-Zip Açıklama

7-Zip 'i Windows 8.1 de kullanıyorum ve oldukça memnunum. Win-Rar 'ı bilen bilir. Win-Rar 'ın gereknisimine hiç ihtiyaç duymayacağınız bu Open Sourse arşiv programı ile ücretsiz bir şekilde Arşiv dosyalarını yönetebilirsiniz.

UnPack edebileceği Formatlar : ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR and Z.

1-2 Yıldır bilgisayar kullanıyorsanız eminim Arşiv'in ne olduğunu öğrenmiş ve kullanmışsınızdır. Yine de bilmeyenler için kısa bir açıklama yapmak gerekirse, bir yada birden fazla dosya/klasör 'ü çeşitli arşiv formatlarıyla birleştirerek daha sonradan çıkarılabilir hale getirirsiniz. Dilerseniz sıkıştıra bilir %80 lere varan veri kazancı sağlarsınız.

Kullanımı

  1. Arşivlemek istediğiniz dosyaları / klasörleri seçiniz.
  2. Sağ click tıklayınız.
  3. 7-Zip 'den 'Arşivle...' diyiniz.
  4. Üst taraf da yeni oluşacak olan arşivinize ad veriniz.
  5. Arşiv biçimini tüm kullanıcılar erişebilmesi için ister zip yapınız, isterseniz 7-Zip 'i sizde başkasına söyleyerek 7-Zip 'in veri kazancıyla arşivleyin.
  6. Sıkıştırma düzeyini 'Sıkıştırmasız' yada 'Ultra' seçiniz. Ultra seçerseniz : altta ki not 1'i okuyunuz.
  7. Şifre koyabilir ve böylece dosyaya sınırlı kişilere erişim sağlatırsınız. Şifre koyarsanız ' Dosya Adlarını Şifrele ' de demeniz önerilir.


Not 1 : Yeni oluşturduğunuz arşif'e sağ tıklayarak Arşiv 'i sına diyebilirsiniz. Böylece sıkıştırma esnasında oluştuysa veri bozukluluğunu test etmiş olursunuz. Başıma gelmedi, fakat gelmeyecek diye bir şey yok.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SteamDB.info Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Macbook nasıl kapatılır

AirTag pil değişimi çalışmaması