AMD Pişmanlıktır

[box type="info" align="" class="" width=""]AMD ekran kartım var. (AMD Radeon™ HD 7670M) Neden böyle bir konu açtığım la devam edip yardıracağım. AMD seven birisi okumasın :)[/box]

Performanı değerlendirmesi


Performans konusunda, neye göre ? diye sorulur. Eş fiyatların da ki Nvidia ekran kartlarından kötü bir yanı yok. Tabi altta yazacağım teknik problemler olmadığı vakit. Benim AMD ekran kartım PC alındığında idare ederdi. Zamanına göre kurtarır güzelliği vardı. Oyunları min. de oynayabiliyor eğlene biliyordum.

AMD ekran kartı driver değerlendirmesi


Gelelim en çok sıkıntı çektiğim noktaya. Driver güncellemeleri berbat. Adamlar beta driver çıkarıyorlar, 6-10 ay sonra beta driver'ı stable diye piyasaya çıkarıyorlar. 5.17 son stable güncellemeside bir başka berbat ötesi. Bilgisayarda ki yavaşlamanın yanı sıra, oyunlarda ısınma problemi ve bu ısınmanın hemen ardından gelen fps düşüklüğü ne yazık ki bir çok oyunu oynanmaz hale getiriyor. DELL bilgisayar kullanıyorum, ısınmaz baş yapıt diyordu arkadaşım. Artık web de surf yaparken bile ısınır oldu.

AMD de uygulamaların, gömülü intel ekran kartından güç tasarruf lu mu yoksa AMD ile mi çalışacağını belirlemesi için uygulaması var. Yaşadığım sıkıntılardan birisi de , bu uygulamanın zamanında açılamıyor olmasıydı. En son ki stable versiyonunda açılamıyordu. Beta sürümüyle çözmüştüm ve bu da benim 3-5 kere driver kurmamı gerektirmişti. En sonunda format atıp doğru beta sürümünü kurmayla pc yi toplamıştım.

Umuyorum ki, kendilerini toplayabilir nvidia yı tekelleştirmezler.
İşletim sistemim : 8.1 pro emb 64bit

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SteamDB.info Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Macbook nasıl kapatılır

AirTag pil değişimi çalışmaması