Metro de yer verdirmeye zorlamak

Metro


Dün başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum ve Daha önceden başıma gelen başka bir olaydan bahsetmek istiyorum. Dün metro ile iş çıkışı eve doğru giderken yaşlı bir adam metro ya bindi. Şimdi metro çok sıkışık, iş çıkışı olmasından dolayı. Ben dahil diğer 2 kişi de ayakta duruyor. Bir tanesi orta taraflarda sıkışıklığın az olduğu bir yerde güzelce duruyor, diğeri demirlerin olduğu köşe tarafında idare eder bir şekilde duruyor.

Orta tarafta duran adam, köşede duran adama "yaşlı amca geldi o köşeyi ona versene" diye seslendi ve diğeri duyduğu gibi yaptı" Peki ya köşede duran adam ? sıkışıklığın ortasına doğru kendini çekip iyice sıkıştı. Burada değinmek istediğim konu, ilk başta seslenip de yer versene demeyi bilen neden köşede ki adama gel benim bu rahat yerime sen geç demiyor ? Çünkü iğneyi kendine batırmıyor, batırmak istemiyor.

Otobüs


Daha önce ki konu ise, benim başıma gelen bir husus. Ben güzelce oturup müzik dinleyip, elimde o ağır laptop çantam varken bundan 2 yıl önce yorgun yorgun işten dönerken o sıkışıklığa kucağında bebeğiyle binen bir kadın vardı. Hemen birisi atlayıp genç, kadına yerini versene dedi. Bende verdim, şimdi o kadını görmeme rağmen, yer vermemiş miydim bilmiyorum.  Burada değinmek istediğim iki konu var, kadın o sıkışıklığa binmeyip 30dk oyalansa boş otobüsler gelecek ve bana o lafı söyleyen adam da bir kaç durak sonra yer bulup oturdu. Yaşlı insan olmasına rağmen kalkmadı. O gün bu gündür, iğneyi başkasına batırıp ta kendisine batırmayanlara gıcık oluyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SteamDB.info Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Macbook nasıl kapatılır

AirTag pil değişimi çalışmaması