Gün gün Süperonline Sorunu

 Merhabalar. Şu anda süperonline da problem yaşıyorum ve bunu gün gün ne olacağını bloğumda anlatmak istedim. Bakalım sürecin sonu nasıl ilerleyecek.

Şimdi yavaş diyince insanlar 2mbps/3mbps lık internet yavaşlığından bahsettiğimi düşünebilir. Düşük hızlarda interneti yavaşlatan bir çok sebep olabilir. Çünkü çok kolay etkilenebilinir. Fakat bahsettiğim hız 200mbps.

Bulunduğum binayı betimlemem gerekirse : Yaklaşık 2 yıl Turk Telekomda 100mbps internet kullandım. Çok nadir problem yaşadım, oldukça stabil oldu ve paketimde ki hızı verdiler diye hatırlıyorum. Superonline ın 200mbps download kampanyasını görünce, arada da fiyat farkı olmayınca bu pakete geçtim. 2 ay çok güzel kullandım. Hiç problem yaşamadan 200mbps i stabil bir şekilde verdiler.

Bu pakette upload hızım 10mbps idi. Daha sonrasında turkcell de yeni bir kampanya gördüm. 30tl daha vererek, 20mbps upload a çıkartabiliyordum. Bende bu pakete geçmek istedim. 1 gün çok güzel ve stabil 200mbps download / 20mbps upload kullandıktan sonra olanlar oldu. Gün gün detaylar ise ;


Gün 1 Gece: 6 Ekim 2021 i, 7 Ekim 2021 e bağlayan gece, internet gitti. Saat 02:30 civarlarında. 1 saate yakın kendi internetimden kullanıp yattım. Sabah a internet gelmişti fakat yavaş bir şekilde. 100mbps e düştü ve upload hızım da 5mbps oldu.

Gün 1  Gündüz: Belki düzelir diye hiç bir şey yapmadım. Hafta sonu pazardı ve bu şekilde geçirdim.

Gün 2 : Müşteri hizmetlerini aradım, sorunu göremedi çözemedi. Teknik servis gönderdiler, onların gelmesini bekledim. Şikayetvar dan da bi şikayet oluşturdum. Ne olur ne olmaz diye, sürecin uzun sürmesini istemiyorum. Akşamına geldi. Talep açtığım gün gelip ilgilenmeleri hoş ama sorunun çözülememesi kötü oldu. Alt yapısal bir problem tespit edilmedi. İnternetim çok stabil ve sabit fakat 100mbps e sabitleşmiş bir şekilde gözüküyor. Başka bir birime yönlendirdi, bir de onlar inceleyeceklermiş.

Gün 3 : Müşteri hizmetlerini aradım. İnternet hızım sistemlerde 200mbps gözüksede 100 aldığım soruna çözüm olarak, ayarlardan benim internetimi değiştirip tekrar normale almalarını istedim. Yani atıyorum 50mbps yapsınlar sonra 200mbps e tekrar geri alsınlar. Böylece, bir şeyler arka planda tetiklenecekse onlar tetiklenip benim sorunumun düzelebileceğini belirttim. Böyle bir deneme yapmadı/yapamadı. En son yönlendirilen ekibin bu şekilde bir işlemin gerekliyse yapacağını belirtti. Ve saat 6 da şimdi aradılar kontrol etmemi istediler. Problem çözülmüş.




Bu kadar hızlı çözmeleri gerçekten şaşırttı. Bildirimimden sonra 2 gün geçmeden çözmüş oldular, hemde bir çok ekip bir çok birim devreye girip kusursuz kordine olarak yaptılar. 

Teşekkürler Turkcell / Superonline


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SteamDB.info Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Macbook nasıl kapatılır

AirTag pil değişimi çalışmaması