Harici Diski Normal Formatlama Sonucu

Merhabalar, elimde yaklaşık 8 yıllık bi 2TB sık harici disk bulunuyor. Bu normalde NTFS formatında idi, geçenlerde aldığım Mac de bunda işlem yapamıyordu. ExFAT a çevirip kullanmam gerekiyordu. Bende ExFAT a çevirirken bu sefer hızlı format demeden bi çevireyim, çok uzun zamandır kullanıyorum içerisinde bad sector falan varsa düzeltsin dedim. 

Sonuç ise hiç beklemediğim gibi harika oldu, normalde 2TB sık alanı 1.81TB olarak kullanıyordum ve bunu bu şekilde kabul etmiştim. Bildiğim kadarıyla da normal yapılarıda bu şekilde oluyor. 1GB 1024MB olsa da, 1GB sık harici diskleri 1000MB gibi düşünüp ayarlıyorlar diye biliyordum. Dediğim gibi çok eski bir ürün. 2TB da 2000000000KB olur buda 1.86TB a denk geliyor diyordum.

ExFAT a geçirdiğimiz cihazı hızlı format değil de normal format yaparak, saatlerce süren işlem sonucu harici diski komple sıfırdan elde geçirmesini sağladım. Sonuç ise 2TB ı olduğu gibi kullanabilir olmam oldu. Bu gerçekten şaşırttı ve sevindirdi. 200GB a yakın havadan alan kazanmış oldum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SteamDB.info Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Macbook nasıl kapatılır

AirTag pil değişimi çalışmaması