MacOs Sıcaklık Fan Ram Disk Kullanımı (Stats)

 https://github.com/exelban/stats

Merhabalar, 

MacOs için çok başarılı ücretsiz Open Source bir uygulama buldum. Mac üzerinde olabilecek tüm donanımsal istatistikleri kontrol edip bize gösteriyor. Anlık ne kadar işlemci/ram kullanılıyor ? sorusunun yanıtını doğrudan görebiliyorsunuz. Buna benzer bilgisayarınızın sıcaklığını, fanların ne denli çalıştığını, network trafiğini de görebiliyorsunuz. Bununla da yetmiyor, saydığım tüm özellikleri detaylandırarak veriyor. Diyelim işlemci %10 kullanılıyor, peki hangi uygulama kullanıyor ? ram i de network de fanı da hepsini tek tıklama ile çok rahat görüyorsunuz. Activity monitör den farklı olarak özet bilgi veriyor. Ortalama bilgi veriyor. Ve bunları activity monitor e gitmeden, widget olarak ekleyerek gösteriyor.

Sağ üstte çıkanları genel olarak göstermek gerekirse:


Fan ayarını uygulama ayarlarından açmak gerekiyor. Fanları uygulama sayesinde kontrol de edebiliyorsunuz.


Sensörleri kullanarak işlemci sıcaklığını görebiliyorsunuz. Sağ üstte gözükmesi için PMU tcal i aktif ettim.

Network de ise hangi uygulamanın ne kadar kullandığını, Genel olarak interneti ne kadar kullandığını hızlı bir şekilde görebilirsiniz.

İşlemci kullanımını da sistem bazlı, kullanıcı bazlı görebilirsiniz. En çok kullanan uygulamalar da gözükeceği gibi son 1dk, 5dk, 15dk da ne kadar ortalama kullanıldığını da görebilirsiniz.

Ram detaylarını da aynı şekilde görebilirsiniz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SteamDB.info Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Macbook nasıl kapatılır

AirTag pil değişimi çalışmaması