Qualcomm Snapdragon 820

Qualcomm’un Kryo CPU çekirdekli 64-bit çipseti Snapdragon 820, Mobile World Congress 2015 organizasyonunda dünyaya duyurulan mobil işlemciler arasındaydı




Snapdragon 820
 
Teknoloji dünyası ilk 20 nm mobil çipsetini 2014 yılında gördü. Fakat, işlemci üreticilerinin transistör küçültme savaşı yüzünden, 20 nm işlemcileri eskitmeye bile fırsat bulamadan 14 nm veya daha gelişmiş çipsetler içeren cihazlar ile karşılaşacağız.

2015 yılının ilk 14 nm işlemcisi, Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge’in kalbinde yatıyor. HTC One M9, LG G4 ve Sony Xperia Z4 gibi üst düzey akıllı telefonlar ise, 20 nm Qualcomm Snapdragon 810 işlemci ile “idare” etmek zorunda kalıyor. Bununla birlikte, Qualcomm’un da 20 nm’den daha ufak transistör üretme serüvenine atıldığını ve 2015 yılının ikinci yarısından itibaren bu teknolojiyle üretilen ilk işlemcilerini akıllı telefon markalarına sunacağını öğreniyoruz.

Qualcomm’un kullanıcı alışkanlıklarını öğrenebilen mobil çipset platformu Zeroth’un ilk üyesi olduğu söylenen Snapdragon 820, düzlemsel olmayan FinFet üretim süreci ile hayata geçiyor. Dünyada, FinFet süreci ile üretim yapabilen iki şirket bulunuyor. Bunlardan ilki, 16 nm FinFet’i tescilleyen Tayvanlı TMSC, ikincisi ise, 14 nm FinFet teknolojili Exynos 7420’nin mimarı Samsung.

Snapdragon 820 ile birlikte, Krait CPU çekirdekleri gidiyor, bunların yerine Kryo adlı yeni bir yonga geliyor. Kryo’nun yetenekleri hakkında ser verip sır vermeyen Qualcomm yetkililer, teknoloji hayranlarını 2015 yılının ikinci yarısını beklemeye teşvik ediyorlar. Qualcomm Snapdragon 820’un Samsung Galaxy Note 5 ya da HTC One M9 Max gibi bir akıllı telefonda kullanıldığını görebilirsiniz, şimdiden hazırlıklı olun.

 

 
Alıntı : http://www.techno-labs.com/qualcomm-snapdragon-820-teknik-ozellikleri/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SteamDB.info Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Leonardo AI